Xiroi

Formatge semicurat elaborat amb llet crua de vaca


Tipus de formatge: Formatge madurat (semicurat) gras.
Tipus de llet: Crua de vaca.
Coagulació: Enzimàtica.
Tipus de pasta: Pasta premsada entre semitova i semidura.
Escorça: Rentada de color taronjós-vermellós.
Maduració: entre 45 i 60 dies.
Ingredients: llet crua, ferments, sal, quall.
Format: 2 Kg aproximadament. 20 cm de diàmetre i 8 cm d’alçada (aquests valors poden variar lleugerament).
Envàs i embalatge: Formatge embolicat amb paper film. Caixes de cartró de 2 unitats.
Conservació: conservar en fred a una temperatura no superior a 8ºC.
Consum: es recomana consumir a temperatura ambient. Treure de la nevera almenys 1 hora abans del seu consum.

Premis

  • Medalla de Bronze en la categoria de formatges de vaca de quallada enzimàtica en el 22è concurs de formatges artesans del Pirineu (2016)

Altres formatges

Català