Xiroi

Formatge semicurat elaborat amb llet crua de vaca


Tipus de formatge: Formatge madurat (semicurat) gras.
Tipus de llet: Crua de vaca.
Coagulació: Enzimàtica.
Tipus de pasta: Pasta premsada semitova.
Escorça: Rentada de color taronjós-vermellós.
Maduració: entre 45 i 60 dies.
Ingredients: llet crua, ferments, sal, quall.
Format: 2 Kg aproximadament. 20 cm de diàmetre i 8 cm d’alçada (aquests valors poden variar lleugerament).
Envàs i embalatge: Formatge embolicat amb paper parafinat. Caixes de cartró de 2 unitats.
Tascons d'entre 250 i 300 g envasats al buit.
Conservació: conservar en fred a una temperatura d'entre 1 i 4ºC.
Consum: es recomana consumir a temperatura ambient. Treure de la nevera almenys 1 hora abans del seu consum.

Premis

  • Medalla de Bronze en la categoria de formatges de vaca de quallada enzimàtica en el 22è concurs de formatges artesans del Pirineu (2016)
  • Medalla d'Or en la categoria de formatges de vaca de quallada enzimàtica en el 25è concurs de formatges artesans del Pirineu (2019)

Altres formatges

Català