Basalt

Formatge madurat elaborat amb llet crua de vaca i rentat amb cervesa negra

Fitxa tècnica


Tipus de formatge: Formatge madurat gras.
Tipus de llet: Crua de vaca de pastura i de raça bruna.
Coagulació: Enzimàtica.
Tipus de pasta: Pasta premsada semidura.
Escorça: Rentada amb la cervesa artesana POCH’s "Basalt Imperial Stout" de la Garrotxa. Coloració marronosa, sovint fosca, d’una tonalitat bronzina.
Maduració: a partir de 60 dies.
Ingredients: llet crua, ferments, sal, quall.
Format: Entre 2 i 2,5 Kg. 20 cm de diàmetre i 10 cm d’alçada (aquests valors poden variar lleugerament).
Envàs i embalatge: Formatge embolicat amb paper parafinat. Caixes de cartró de 2 unitats.
Conservació: conservar en fred a una temperatura entre 1ºC i 4ºC
Consum: es recomana consumir a temperatura ambient. Treure de la nevera almenys 1 hora abans del seu consum.

Premis

  • Medalla de plata en la categoria de formatges amb condiments en el 24è concurs de formatges artesans del Pirineu (2018)

  • Medalla d'or en la categoria de formatges amb condiments en el 25è concurs de formatges artesans del Pirineu (2019)

  • Medalla d'or en la categoria de formatges amb condiments en el 27è concurs de formatges artesans del Pirineu (2021)

Altres formatges